BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Victoria bevallen van een zoon

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdag om 20:28 uur in Stockholm het leven geschonken aan een zoon. Prins Daniel maakte de geboorte woensdagavond tijdens een persconferentie in het ziekenhuis bekend.

De bevalling vond plaats in het Karolinska-ziekenhuis. Het kindje is 52 cm lang. Moeder en kind maken het goed, aldus het koninklijk huis.

De prins is het tweede kind van prinses Victoria en prins Daniel. In februari 2012 werd hun dochter Estelle geboren. Het kindje is na moeder Victoria en zus Estelle derde in lijn van de troonopvolging.

Tijdens de persconferentie vertelde Daniel dat zijn dochter prinses Estelle al lag te slapen voor de bevalling en nog niet weet dat ze een broertje heeft. Ze zullen het haar morgenochtend direct vertellen.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: