BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Victoria onderbreekt moederschapsverlof

De Zweedse kroonprinses Victoria was woensdag aanwezig bij een toespraak die secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon hield. Hij sprak in het stadhuis in Stockholm ter ere van de Zweedse staatsman Dag Hammarskjöld.

Hammarskjöld was de tweede secretaris-generaal in de geschiedenis van de VN. Hij kwam om het leven toen zijn vliegtuig op 18 september 1961 neerstortte in wat nu Zambia is. Ter ere van Hammarskjöld wordt jaarlijks een lezing georganiseerd. Naast kroonprinses Victoria was ook de Zweedse premier Stefan Löfven aanwezig.

De kroonprinses heeft haar moederschapsverlof onderbroken om aanwezig te kunnen zijn. Victoria heeft sinds ze op 2 maart het leven schonk aan haar zoontje prins Oscar nog geen openbare optredens gehad.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: