BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Queen is voor vertrek uit EU'

De Britse koningin Elizabeth is voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Dat meldde althans de krant The Sun woensdag. Buckingham Palace haastte zich om te verklaren dat de Queen 'politiek neutraal' is.

The Sun baseert zich op anonieme bronnen die getuige waren van een gesprek tussen de koningin en de vroegere vice-premier Nick Clegg, die pro-EU is. Volgens de krant zei Elizabeth in dat gesprek dat het 'de verkeerde kant op gaat' met de EU.

The Sun pakt woensdag uit met een grote foto van de vorstin op de voorpagina met de tekst 'Queen backs Brexit' (Koningin steunt Brexit). Clegg noemt het bericht 'nonsens' terwijl het Britse koningshuis geen commentaar wilde geven op 'valse' berichten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: