BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Rutte noemt onderhoudskosten Groene Draeck pittig

De onderhoudskosten voor het schip van prinses Beatrix, de Groene Draeck, zijn inmiddels heel pittig. Vandaar dat ook nader onderzoek wordt gedaan naar de hoogte en de mate van het onderhoud.

Dat benadrukte premier Mark Rutte dinsdag in de de Tweede Kamer. Hij reageerde op kritische vragen van parlementariër Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren.

Volgens Bontes wordt de Kamer structureel verkeerd geïnformeerd over de onderhoudskosten van het plezierjacht, dat een geschenk was van het Nederlandse volk. "Dit kabinet liegt en bedriegt. Het is absurd en totaal onacceptabel. De Groene Draeck wordt als een marinefregat onderhouden, terwijl het bijna nooit vaart'', aldus Bontes.

Volgens Rutte is de Kamer steeds op de hoogte gehouden van de kosten, die inmiddels op jaarlijks 95.000 euro worden begroot.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: