BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Silvia vrij voor bevalling prinses Victoria

De publieke agenda van koningin Silvia is leeg tot 5 april. Ongebruikelijk zo stelde Svenska Damtidning vast. Volgens het weekblad zou de anders zo druk bezette koningin tijd willen vrijhouden om bij te springen wanneer oudste dochter kroonprinses Victoria haar tweede kind krijgt. Victoria is voor deze maand uitgerekend.

Een lege publieke agenda wil overigens niet zeggen dat koningin Silvia geen activiteiten onderneemt. Achter de schermen is ook veel werk te doen, voor haar World Childhood Foundation bijvoorbeeld. En het kan ook zijn dat het paleis een aantal optredens simpelweg nog niet bekend heeft gemaakt.

Vorig jaar liet koningin Silvia in een interview met de Rheinische Post weten eigenlijk meer tijd te willen hebben voor haar kleinkinderen. "Eigenlijk zou ik de hele tijd met de kleintjes willen doorbrengen, maar dat kan helaas niet", aldus Silvia.

De baby van Victoria wordt het vierde kleinkind van de inmiddels 72-jarige Silvia. Later dit voorjaar volgt ook kleinkind nummer vijf want ook prinses Sofia, echtgenote van prins Carl Philip, is in verwachting.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: