BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Sofia en Carl Philip in gesprek met Facebook

Prins Carl Philip en prinses Sofia maken werk van hun strijd tegen cyberpesten. Dat is een van de speerpunten van de stichting die het prinselijk paar na zijn huwelijk vorig jaar oprichtte.

Afgelopen week ontmoette Sofia in het Koninklijk Paleis experts op het gebied van de aanpak van 'internethaat' zoals de Zweden het noemen, en dinsdag heeft ze samen met Carl Philip een gesprek met Christine Grahn, de vorig jaar aangetreden public policy manager van Facebook in Zweden.

Grahn, die eerder onder meer werkte voor het ministerie van Defensie, is verantwoordelijk voor Facebook's relaties met niet-gouvernementele organisaties en andere instellingen in Zweden. Daarbij gaat het om het gebruik van sociale media, maar om ook de uitwassen daarvan. Met Grahn zal het prinselijk paar dan ook daar over van gedachten wisselen.

Donderdag staat er ook een bestuursvergadering van de prinselijke stichting op de agenda. Die bijeenkomst wordt ook in het Koninklijk Paleis gehouden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: