BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar tekent condoleanceregister

Het Spaanse koningspaar heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan de residentie van de Belgische ambassadeur Pierre Labouverie. Dit om daar het condoleanceregister te tekenen voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen die dinsdag plaatsvonden in Brussel.

Koning Felipe en koningin Letizia vroegen de ambassadeur namens hen aan de gewonden hun beste wensen voor een spoedig herstel over te brengen. Felipe schreef een uitgebreide boodschap in het condoleanceboek.

"In het licht van de verschrikkelijke terreuraanslagen van gisteren in Brussel willen we vooral onze veroordeling en afschuw steviger uitdrukken. De pijn van België is ook de pijn van Spanje vandaag. De pijn van Brussel is de pijn van heel Europa. Onze eenheid is ook onze kracht tegen de agressie tegen leven, vrijheid en onze vreedzame coëxistentie", aldus de koning.

"Met al onze liefde en solidariteit brengen we onze steun over aan getroffen families en onze rouw voor de slachtoffers", zo voegde Felipe eraan toe.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: