BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse koning treurt om Johan Cruijff

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia hebben donderdag een telegram van medeleven gestuurd aan de familie van Johan Cruijff. De oud-voetballer en -trainer overleed donderdag op 68-jarige leeftijd in Barcelona.

In het telegram, dat namens het Spaanse hof en de regering is verstuurd, prijst premier Mariano Rajoy Cruijff als een 'legendarische speler en onvermoeibare strijder'. Cruijff kwam van 1973 tot 1978 uit voor FC Barcelona, van 1988 tot 1996 trainde hij de club. Met de Spanjaarden won Cruijff de Europa Cup I in 1992.

Ook de club reageerde donderdag op het overlijden van de voetballegende. "We houden voor altijd van je, Johan. Rust in vrede."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: