BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Van Vollenhoven blij met Huis Klokkenluiders

Pieter van Vollenhoven heeft woensdag met instemming gereageerd op het aannemen door de Eerste Kamer van de Wet Huis voor Klokkenluiders. Dat moet mensen gaan helpen en beschermen die een misstand in hun werksituatie aan de kaak stellen.

Het Klokkenluidershuis moet onderzoek doen naar de melding en in de gaten houden hoe de klokkenluider wordt behandeld. Het mag niet tot ontslag leiden. De Senaat had al wel sympathie voor het huis, maar kampte aanvankelijk met veel vragen over het plan.

De oprichter en voormalige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid stelde dat het belangrijk is dat klokkenluiders zich niet bedreigd voelen. "Onvoldoende beseft men echter, dat je de veiligheid alleen kunt verbeteren met vrijuit kunnen spreken! Zonder vermenging met de schuldvraag!”, aldus Van Vollenhoven.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: