BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vijf maagden verwelkomen prins Harry

Vijf maagden stonden zondag op prins Harry te wachten op het Durbar-plein van Patan. De dames verwelkomden de Britse prins, die op de tweede dag van zijn bezoek aan Nepal keek hoe de tempels rond het plein worden hersteld. Ze raakten vorig jaar zwaar beschadigd door de aardbevingen die Kathmandu troffen.

Het restauratiewerk wordt deels gefinancierd door de Britse ambassade. Harry stak een kaars aan bij de Gouden Tempel, een van de heiligste plekken in Kathmandu. De offergave van een brandende kaars symboliseert de vergankelijkheid van het leven, schrijft The Telegraph.

Harry bekeek de herstelwerkzaamheden niet alleen, de 31-jarige zoon van prins Charles werd ook aan het werk gezet. Hij nam plaats naast een paar ambachtslieden en probeerde houtsnijwerk te maken. "Ik heb jaren geleden op school snijwerk gemaakt, maar niets zoals dit", zei Harry tegen zijn tijdelijke collega's. "Ik kan dit niet, niet veel mensen kunnen dit. Ik laat nu zien hoe moeilijk het is, wow."

Tentenkamp

Na zijn bezoek aan het Durbar-plein van Patan reisde Harry door naar Bhaktapur, waar hij een kijkje nam bij een opslagplaats voor hulpgoederen. Het Rode Kruis in Nepal is verantwoordelijk voor de distributie van de spullen, die na de zware aardbevingen van vorig jaar naar het land werden gestuurd.

Harry kreeg ook een rondleiding door een tentenkamp waar Nepalezen die hun huis verloren worden opgevangen. In het kamp waar de prins was worden 259 mensen opgevangen. Ruim zeshonderdduizend huizen werden verwoest door de aardbevingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: