BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Brits koningshuis krijgt nieuwe website

De Britse koninklijke familie krijgt volgende week een nieuwe website. Een eerste versie van de webpagina royal.uk is donderdagavond online gegaan.

Een nieuwe website voor de Britse 'royals' was hoognodig. De laatste grote upgrade vond ruim acht jaar geleden plaats. Het grote voordeel van de nieuwe site is dat die beter te lezen is op mobiele apparaten. "Dit is belangrijk in het Gemenebest, waar bijna 60 procent van de bevolking jonger dan dertig is", luidt de uitleg op de beta-versie van de site.

Op royal.uk, die 'The home of the royal family' wordt genoemd, zijn voortaan ook alle social media-uitingen van de Britse koninklijke familie makkelijk te vinden. In tegenstelling tot de huidige website royal.gov.uk ligt de nadruk op beeld in plaats van tekst.

"De nieuwe site is flexibeler in termen van bereikbaarheid, visueel aantrekkelijker, navigeren en zoeken is makkelijker en de site is interactiever", stelt een woordvoerder van Buckingham Palace. De website van het Britse koninklijk huis wordt jaarlijks gemiddeld ruim 12 miljoen keer bezocht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: