BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Constantijn bij uitreiking World Press Photo

Prins Constantijn reikt ook dit jaar weer de prijs voor de World Press Photo uit. De ceremonie vindt plaats op 23 april in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De prijs voor beste persfoto van het jaar gaat naar de Australiër Warren Richardson voor zijn zwart-wit nachtfoto van Syrische vluchtelingen die de grens tussen Servië̈ en Hongarije oversteken. De internationale jury koos voor de foto van Richardson omdat het beeld eenvoud, kracht en symboliek in zich verenigt.

Voor de 59e editie van de World Press Photo-wedstrijd zijn in totaal 82.951 foto’s ingezonden door 5.775 fotografen uit 128 verschillende landen. Alle inzendingen zijn anoniem voorgelegd aan de jury. Vanaf 16 april zijn de winnende beelden te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam, daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden bijna honderd steden in veertig landen aangedaan.

Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: