BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Echtgenoot koningin Margrethe laat zijn titel aanpassen

De man van koningin Margrethe van Denemarken heeft zijn titel laten aanpassen. De 81-jarige Henrik gaat voortaan weer door het leven als prins Henrik.

Henrik vroeg enkele jaren geleden om de titel prins-gemaal om het onderscheid tussen de echtgenoot van de koningin en de andere prinsen binnen de familie duidelijker te maken. Tot 2005 was hij ook enkel prins. Henriks titel is al aangepast op de website van het Deense hof.

Het besluit van Henrik voortaan weer door het leven te gaan als prins heeft volgens koningshuiskenners te maken met zijn pensioen. Sinds begin dit jaar werkt koningin Margrethe veel officiële taken zonder haar echtgenoot af. Woensdag verscheen Henrik wel aan Margrethes zijde toen de Mexicaanse president in Denemarken werd ontvangen voor een staatsbezoek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: