BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry gedenkt gevallen soldaten

Prins Harry heeft maandagochtend een herdenkingsdienst bijgewoond voor gesneuvelde Australische en Nieuw-Zeelandse militairen. Namens het koningshuis legde hij een krans bij Wellington Arch in het Londense Hyde Park.

In Australië en Nieuw-Zeeland is 25 april Anzac Day, naar de afkorting van de speciale Australisch-Nieuw-Zeelandse troepen. Oorspronkelijk werd op die dag stilgestaan bij de ruim 11.000 soldaten die sneuvelden bij de slag om Gallipolli in 1915 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig worden ook de gevallen militairen in andere oorlogen herdacht.

Sinds 1916 wordt ook in Groot-Brittannië stilgestaan bij Anzac Day. Behalve de ceremonie bij Wellington Arch is later op de dag ook een kranslegging bij het monument voor de slag in Whitehall, het regeringscentrum in Londen. Namens koningin Elizabeth neemt Harry ook die taak op zich.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: