BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hof treft voorbereidingen bevalling Sofia

Het Zweedse koningshuis bereidt zich voor op de komst van het eerste kind van prins Carl Philip en zijn echtgenote prinses Sofia. De uitnodigingen voor de traditionele dankdienst zijn al verstuurd, schrijft Expressen.

Na de geboorte van een kind in de Zweedse koninklijke familie wordt altijd een dankdienst gehouden in de paleiskerk. De gasten worden de dag na de geboorte om 12.15 uur verwacht, staat in de uitnodiging. Mocht prinses Sofia op een zaterdag bevallen, dan vindt de plechtigheid plaats op de volgende maandag.

De 31-jarige Sofia, die vorig jaar juni trouwde met de prins Carl Philip (36), is deze maand uitgerekend. Hun zoon of dochter wordt vijfde in de lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: