BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Indiase ontwerpster van Kate's jurk verrast

De ontwerpster van de jurk die Kate zondag droeg bij een cricketwedstrijd was verrast de hertogin van Cambridge in haar ontwerp te zien. "Ik had geen idee dat ze deze jurk zou dragen", vertelde Anita Dongre aan de krant Times Of India.

Helemaal uit de lucht vallen kwam de kledingkeuze van Kate niet. "Er was de afgelopen maand een uitwisseling van e-mails tussen haar stylisten en mijn team. Ontwerpen zijn naar hen opgestuurd en ze hebben er een paar gekozen."

Kate arriveerde zondag met haar man, prins William, in India. Na aankomst in het Taj Palace Hotel in Mumbai trok de hertogin de kleurrijke jurk van de Indiase ontwerpster aan. Dongre was erg te spreken over de look. "De hertogin vertegenwoordigt vrouwelijke elegantie."

Aanslag

Prins William en zijn vrouw stonden zondag bij het Taj Palace Hotel stil bij de slachtoffers van de aanslag die hier in 2008 plaatsvond. Ze spraken met personeelsleden die gasten destijds hebben gered. Daarna bezochten ze de cricketwedstrijd, die voor kinderen uit sloppenwijken was georganiseerd door een aantal hulporganisaties. 's Avonds was het paar bij een benefietgala met veel Indiase filmsterren.

Maandag vertrekken William en Kate naar de Indiase hoofdstad New Delhi, waar ze een verjaardagsfeest voor koningin Elizabeth zullen bijwonen. Ook staan er een lunch met premier Narendra Modi en bezoekjes aan het monument Taj Mahal vlakbij New Delhi en het nationaal park Kaziranga in de noordelijke deelstaat Assam in hun agenda. Na India volgt een bezoek aan Bhutan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: