BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt Internationaal Gerechtshof

Koning Willem-Alexander woonde woensdagochtend een bijzondere zitting van het Internationaal Gerechtshof bij. Het hof bestaat zeventig jaar en ter gelegenheid van het jubileum werd een herdenkingsrede uitgesproken.

Naast de president van het Internationaal Gerechtshof spraken onder anderen Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Tussen de voordrachten verzorgden studenten van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium muzikale intermezzo's.

Het Internationaal Gerechtshof, het voornaamste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties, hield op 18 april 1946 zijn openingszitting. Toen waren prinses Juliana en prins Bernhard aanwezig in het Vredespaleis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: