BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt Utrecht Centraal

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan spoorknooppunt Utrecht. Hij deed dat samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Het station en de infrastructuur daar omheen worden ingrijpend verbouwd en de staatssecretaris heeft de koning laten zien wat dat in de dagelijkse praktijk betekent.

Willem-Alexander en Dijksma spraken met medewerkers van de spoorwegen, verkeersleiders en vertegenwoordigers van reizigers. Ook gingen ze in gesprek met schoonmakers en bezochten ze de verkeersleidingspost Utrecht. Diverse onderwerpen passeerden de revue, waaronder veiligheid en tevredenheid van de reizigers, maar ook de samenwerking tussen ProRail en NS.

Het bezoek van Dijksma is onderdeel van een reeks werkbezoeken van de koning, waarbij staatssecretarissen uitleg geven over een deel van hun werkterrein. Vorig jaar heeft de koning vergelijkbare bezoeken afgelegd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: