BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bij start Giro d'Italia in Apeldoorn

Koning Willem-Alexander is vrijdag 6 mei aanwezig bij de start van de 99e editie van de Giro d'Italia in Apeldoorn. De Koning is aanwezig op de startlocatie, rijdt mee in een volgauto en woont de huldiging en prijsuitreiking bij.

In Apeldoorn wordt de eerste van de drie etappes in de provincie Gelderland gereden. Op 6 mei start de Giro d'Italia met een individuele tijdrit van 9,8 kilometer door de straten van Apeldoorn. Op zaterdag 7 mei wordt de tweede etappe gereden van Arnhem naar Nijmegen. De derde etappe, op zondag 8 mei, gaat van Nijmegen naar Arnhem. Het is de derde start van de Italiaanse wielerronde in Nederland.
 
Sinds 28 januari staat de provincie Gelderland 99 dagen in het teken van de 99e editie van de Giro d'Italia. Rondom de start van de Giro d'Italia hebben de initiatiefnemers, provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem (sportieve) evenementen georganiseerd. 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: