BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Carl Gustaf: 'Eet minder snoep en vlees'

De Zweedse koning Carl Gustaf vindt dat het eten van rood vlees en snoepgoed best wel wat minder kan. "Het is gezond om vlees te eten, maar je hoeft niet iedere dag een steak te eten. En frambozensnoepjes evenmin", aldus de koning in een interview met Aftonbladet.

De krant had een gesprek met de koning ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag eind deze maand. "Je moet denken aan een uitgebalanceerd dieet en overal een beetje van eten", meende Carl Gustaf.

Vorig jaar zorgde een soortgelijk vraaggesprek nog voor enige hilariteit omdat de koning zich nadrukkelijk uitsprak tegen badkuipen. Douchen was voor het milieu veel beter omdat er dan minder water wordt verbruikt. Carl Gustaf kwam tot zijn uitspraak nadat hij zelf in een hotel had gelogeerd waar de douche stuk was en hij wel gebruik had moeten maken van het bad.

"Je zit in elk geval op het goede spoor als je bij jezelf vaststelt dat je geïrriteerd raakt door het feit dat je het bad moet benutten", aldus de koning.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: