BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning ontwijkt vraag over referendum

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Neurenberg geen commentaar gegeven op de uitslag van het recente Oekraïne-referendum. Dat liet hij over aan het parlement en de regering zo antwoordde hij op een vraag van een Duitse journalist bij de afsluiting van zijn tweedaagse werkbezoek aan Beieren.

De koning was gevraagd naar de Europese gezindheid van Nederland in het licht van het referendum, waarin een meerderheid van de kiezers het associatieverdrag van de EU met Oekraïne afwezen.

Volgens de koning stond Europa voor grote vraagstukken, waaraan Nederland en Duitsland gezamenlijk naar oplossingen zochten. Maar verder wilde hij niet gaan. "Ik laat het antwoord graag aan parlement en regering, daar waar het hoort."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: