BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent nieuw complex Internatioanl Criminal Court

Koning Willem-Alexander opent dinsdagmiddag 19 april 2016 officieel het nieuwe complex van het International Criminal Court (ICC) in Den Haag.

De doelstelling van het ICC is te helpen voorkomen dat plegers van genocide, misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven aan gerechtsvervolging ontsnappen. Het internationaal strafhof kent een unieke rol voor slachtoffers: zij hebben recht om deel te nemen in processen en schadevergoedingen te eisen.
 
De koning wordt ontvangen door Sylvia Fernández de Gurmendi, president van het Internationaal Strafhof (ICC) en Sidiki Kaba, president van de Vergadering van Verdragspartijen (ASP). De opening wordt bijgewoond door onder andere minister Koenders van Buitenlandse Zaken, Ban Ki-moon, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (SGVN), F. Bensouda, aanklager van het Internationaal Strafhof en B. Pace, president van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof (CICC) aanwezig.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: