BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent nieuw gebouw Hoge Raad

De Hoge Raad der Nederlanden zetelt in een nieuw pand. Koning Willem-Alexander opende woensdagmiddag het gebouw aan het Korte Voorhout in Den Haag. De nieuwbouw vervangt de drie oude locaties aan de Kazernestraat en het Lange Voorhout.

Als openingshandeling overhandigde Willem-Alexander een hamer aan Maarten Feteris, president van de Hoge Raad. Ook kreeg hij uitleg van kunstenares Helen Verhoeven over haar reusachtige schilderij dat ze maakte voor de voor de ontvangstruimte.

De Hoge Raad is de hoogste Nederlandse rechter op het gebied van straf-, belasting- en civiel recht. Door alle medewerkers in één gebouw te huisvesten verwacht de Hoge Raad efficiënter te kunnen werken. Ook het parket, dat rechtsgeleerde adviezen opstelt, neemt zijn intrek aan het Korte Voorhout. In het nieuwe gebouw zijn verder onder meer twee rechtszalen, kantoren en een gezamenlijke bibliotheek.

Op zaterdag 23 april kan het publiek er een kijkje nemen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: