BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent Park Sonsbeek

De koning opent vrijdagmiddag 3 juni op Park Sonsbeek in Arnhem de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK ’16: transAction. Curator van de expositie is het Indonesische collectief ruangrupa, dat kunst en maatschappelijke thema’s vanuit een ruimtelijke en persoonlijke invalshoek benadert.

De tentoonstelling gaat over de dynamiek van de stad. Ruangrupa zet met het thema transACTION de uitwisseling tussen mensen onderling en hun omgeving centraal. De kunstenaars laten met kleurrijke installaties de uitwisseling tussen kunstenaars, de stad, bewoners en publiek zien. Ruangrupa werd in 2000 in Jakarta opgericht door een groep kunstenaars die zich bezighoudt met het vraagstuk van het gemeenschappelijk recht op de stad.

De koning opent de elfde editie van Sonsbeek. De eerdere edities zijn geopend door Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: