BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Margrethe viert verjaardag met balkonscène

Koningin Margrethe viert zaterdag haar 76e verjaardag. Duizenden Denen juichten de vorstin toe toen zij met haar familie op het balkon van paleis Christian IX, onderdeel van het Amalienborg, verscheen.

De koningin verscheen rond het middaguur op het balkon van haar woonpaleis, dat net is gerenoveerd. Prins Henrik verscheen tot vreugde van de Denen aan haar zijde. Hij was er vorig jaar in verband met een griepje niet bij. Vervolgens voegden Margrethe's kinderen en kleinkinderen zich onder luid gejuich bij de jarige vorstin en haar echtgenoot. Na de balkonscène vond achter gesloten deuren een lunch plaats.

Traditiegetrouw kunnen de Denen een verjaardagswens voor de koningin achterlaten. Margrethe had op haar 76e verjaardag ook een cadeautje voor het volk. De Deense koninklijke familie heeft sinds zaterdag een nieuwe website, die ook geschikt is voor mobiele apparaten. Een van de eerste berichten op de site was een oproep aan alle Denen om hun foto's van Margrethe en haar familie in te sturen. Enkele foto's worden gebruikt op de vernieuwde website van de familie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: