BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent symposium OESO over financiële educatie

Koningin Máxima houdt woensdag 20 april de openingstoespraak bij het tweedaagse symposium ‘The Netherlands-OECD Global Symposium on Financial Resilience Throughout Life’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Deze conferentie is een initiatief van het International Network on Financial Education (INFE) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en platform Wijzer in geldzaken.

Het INFE van OESO is een samenwerkingsverband van 240 publieke instellingen uit 215 landen, waaronder centrale banken, financiële toezichthouders en ministeries van financiën en onderwijs. Deze instellingen wisselen kennis en ervaring uit op het gebied van financiële educatie, een thema dat tijdens het symposium centraal staat. Financiële educatie is volgens OESO een belangrijk instrument voor duurzame economische groei en financiële stabiliteit.
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: