BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar dineert met VN-topman Ban Ki-moon

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben VN-topman Ban Ki-moon en zijn echtgenote Yoo Soon-taek dinsdag op Paleis Noordeinde ontvangen voor een diner. Ban Ki-moon is dinsdag en woensdag in Nederland.

De Koning bedankt tijdens het diner Ban Ki-moon voor zijn inzet en leiderschap gedurende de twee termijnen waarin hij secretaris-generaal van de Verenigde Naties was. Eerder op de dag werd Ban Ki-moon namens de Nederlandse regering door minister Koenders benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor al zijn verdiensten.

Tijdens het diner staat de veelzijdige samenwerking centraal tussen Nederland en de Verenigde Naties. Namens het kabinet zijn minister Koenders van Buitenlandse Zaken, minister Hennis van Defensie en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Dinsdag sprak de VN-topman al met premier Rutte en ook met Koenders. Verder woonde Ban Ki-moon de opening bij van het nieuwe complex van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Woensdagochtend houdt de secretaris-generaal in aanwezigheid van de Koning een toespraak bij de plechtige zitting ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: