BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Liveblog: Koningspaar in Beieren

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag 13 en donderdag 14 april een werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren. Doel van het werkbezoek is de brede onderlinge relaties tussen Nederland en Beieren te versterken. Het bezoek staat in het teken van 'de economie van de toekomst'.

09:00 - Alte Pinakothek

Het koningspaar bezoekt Alte Pinakothek in München. Na een renovatieperiode heropenen zij de ‘Holländer-Saal’ van het museum, waar een verzameling meesterwerken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw hangt.
 

De japon van koning Máxima is van modehuis Natan. Ze heeft de jurk eerder gedragen op Koningsdag 2015.

10:00 - BMW Welt

Vervolgens brengt het koningspaar een bezoek aan BMW Welt, het kennismakings- en distributiecentrum van BMW Groep.

12:00 - een lunch met de minister-president

Voor de residentie in het hartje van München hadden zich honderden belangstellenden in de brandende zon verzameld, onder wie ook veel Nederlanders die met oranje shirts en een luid gezongen 'Oranje boven' voor een Koningsdagsfeertje zorgden. Het door Beieren ingehuurde Tölzer-knapenkoor had soms moeite er met hun meer klassiek geschoolde gezang er bovenuit te komen.

Na het stormachtige welkom nam minister-president Seehofer Willem-Alexander en Máxima mee naar het Porzellankabinett voor een kort privégesprek.

14:00 - Viktualienmarkt

Op de Viktualienmarkt in München openen de koning en koningin het Nederlands-Beiers Paviljoen. Bedrijven uit de Nederlandse en Beierse agrifood- en tuinbouwsector bieden op deze markt duurzame en innovatieve producten aan.

15:30 - Deutsches Museum München

In het Deutsches Museum, het museum voor natuur en techniek, is het koningspaar aanwezig bij een deel van het ‘Dutch-German Forum on IT Security in the Industry’ over smart industry en cyber security. Het belang van IT veiligheid voor de industrie en het belang van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners en het ontwikkelen van een gemeenschappelijke aanpak staan hierbij centraal. In het bijzijn van de koning en koningin worden twee Nederlands-Duitse samenwerkingsovereenkomsten getekend; tussen TNO en Fraunhofer en tussen het Nederlandse bedrijf Onegini en Samsung SDS.

19:30 - Trade Dinner

De koning en koningin worden voor het Neue Rathaus van München ontvangen door Oberbürgemeister Dieter Reiter. Zij sluiten de eerste dag van het bezoek af met een Trade Dinner met deelnemers van de economische missie.

Koningin Máxima draagt opnieuw een japon van modehuis Natan.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: