BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Naam Zweeds prinsje bekend

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben hun zoon de naam Alexander Erik Hubertus Bertil gegeven. Zijn titel is Hertog van Södermanland. Dat heeft het Zweedse hof donderdag bekendgemaakt.

Koning Carl Gustaf riep donderdagochtend het kabinet bijeen om de naam en titel van het dinsdagavond geboren zoontje van prins Carl Philip bekend te maken.

Vrijdag volgt er een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis. De dienst wordt bijgewoond door de directe familie, parlementariërs, de regering en medewerkers van het hof.

Sofia beviel dinsdagavond om 18.25 uur. Prins Carl Philip maakte de geboorte van zijn zoon kort daarna bekend aan de wereld.