BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nog even wachten op naam Zweeds prinsje

Het is nog even wachten op de namen en titels van de dinsdagavond geboren zoon van prins Carl Philip en prinses Sofia. Het Zweedse hof heeft namelijk even moeten schuiven met de officiële handelingen die horen bij een koninklijke geboorte.

Aanvankelijk was verwacht dat die meteen al woensdag plaats zouden vinden, maar mede vanwege het verblijf van koningin Silvia in New York, is dat veranderd.

De naam van de nieuwe prins wordt pas donderdag bekendgemaakt, nadat onder meer de Zweedse premier en de parlementsvoorzitter het prinsje als getuigen hebben gezien. Koning Carl XVI Gustaf vertelt dan in een speciale raadsvergadering de namen en titels van zijn vijfde kleinkind.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: