BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Onderzoek naar tante koning Felipe

De Spaanse belastingdienst is een onderzoek begonnen naar de vennootschap die Infanta Pilár (op foto links), de zus van koning-emeritus Juan Carlos en tante van koning Felipe, ruim veertig jaar heeft aangehouden in Panama. Dat heeft een woordvoerder maandag verklaard na het bekend worden van de zogenoemde Panama-papieren waaruit is gebleken dat tientallen mensen 'off shore' rekeningen en vennootschappen aanhielden.

De 79-jarige Pilar de Borbón opende haar rekening in 1974, toen haar broer nog geen koning was, en sloot deze enkele dagen voor de troonsbestijging van haar neef in juni 2014. Wat ze met de vennootschap uitvoerde, waarbij ook haar man en later ook haar zoon als bestuurders betrokken waren, is nu onderwerp van onderzoek.

"We zoeken uit in hoeverre dit legale activiteiten waren. Op zich is het hebben van zo'n vennootschap niet illegaal, maar we kijken nu of er inbreuk is gemaakt op de belastingwetgeving", aldus een zegsman van de Belastingdienst tegen El Confidential.

De dienst heeft nog een paar bekende inwoners van Spanje in het vizier, onder wie voetballer Lionel Messi van FC Barcelona en filmmaker Pedro Almodóvar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: