BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Paleis Noordeinde in zomer open voor publiek

Paleis Noordeinde gaat deze zomer vier zaterdagen open voor het publiek. Ook het Koninklijk Staldepartement opent de poorten, maar dan doordeweeks. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekendgemaakt.

Uit de Tweede Kamer en de gemeente Den Haag zijn al jarenlang verzoeken gekomen om het koninklijk werkpaleis tijdens de zomervakantie open te stellen. In 2013 zei premier Mark Rutte nog dat dit niet mogelijk was in verband met onder meer veiligheid, privacy en kwetsbaarheid van het gebouw.

Koning Willem-Alexander heeft kort na zijn aantreden opdracht gegeven te onderzoeken of openstelling van het paleis toch mogelijk is. Uit het onderzoek is een positief advies gerold, vertelde vrijdag directeur Flip Maarschalkerweerd van het Koninklijk Huisarchief.

De toegang tot paleis en staldepartement is niet gratis. Voor beide moet 6 euro worden betaald. Dat geld wordt gebruikt om een deel van de kosten te dekken. Het paleis is op vier achtereenvolgende zaterdagen vanaf 23 juli open. Het Koninklijk Staldepartement zal 16 middagen te bezichtigen zijn: op 26 juli voor het eerst en in de vier weken daarna vier dagen per week.

Bron: RVD / ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook