BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven 77 jaar

Hoera! Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven viert zaterdag zijn verjaardag. De man van prinses Margriet is 77 jaar geworden.

Pieter van Vollenhoven is geboren op 30 april 1939 in Schiedam als zoon van Pieter van Vollenhoven en Jacoba Stuylingh de Lange. Pieter had een broer, Willem Jan die in 2006 is overleden. 

Op 10 maart 1965 verloofde hij zich met de zus van prinses Beatrix, Margriet. Twee jaar later is het paar op 10 januari getrouwd in de Grote of St. Jacobskerk. Margriet en Pieter hebben vier zoons, Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris. Ook zijn ze de trotse opa en oma van elf kleinkinderen.

De 77-jarige Pieter van Vollenhoven gaat mee met zijn tijd. Sinds 2014 is hij actief op Twitter.

Pieter is verder onder andere voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp en van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Ook zet Pieter van Vollenhoven zich in voor de natuur. Hij is voorzitter van het Nationaal Groenfonds en beschermheer van de Vogelbescherming Nederland.

Blauw Bloed wenst Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven een fijne verjaardag!

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: