BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Prins Oscar krijgt eigen speelpark'

Prins Oscar krijgt mogelijk een eigen speelpark in het landschap Skåne in Zuid-Zweden. Dat is volgens de Zweedse krant Aftonbladet een van de cadeaus die hij krijgt tijdens zijn doop op 27 mei. De zoon van kroonprinses Victoria en prins Daniel is hertog van Skåne.

Het speelpark moet worden aangelegd in het nationaal park Söderåsen in het noordwesten van Skåne. Het project gaat een miljoen Zweedse kroon kosten, ongeveer 109.000 euro. De provincie waarin het landschap Skåne ligt, wil dat bedrijven en particulieren uit de regio het geld bijeen brengen. Het is echter de vraag of het lukt.

Andere landschappen en provincies in Zweden geven het pasgeboren prinsje gewoon een traditioneel cadeau. Zo krijgt Oscar van Dalarna een houten paard; het handelsmerk van de provincie. Zijn zus Estelle kreeg er ook eentje toen ze werd gedoopt. Een wandelpad op het eiland Öland zit er niet in voor de kleine Oscar. Estelle kreeg er wel eentje. Dat Oscar die eer niet te beurt valt komt omdat alleen het eerstgeborene kind dat privilege krijgt, zegt stadsarchitect Leonard Eriksson van Borgholm, het stadje op Öland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: