BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Laurentien in Colombia voor boekenbeurs

Prinses Laurentien verblijft van maandag tot en met woensdag in Bogotá. In de hoofdstad in Colombia bezoekt ze onder meer enkele alfabetiserings- en leesbevorderingsprojecten. Prinses Laurentien is Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO.

Dinsdag opent prinses Laurentien samen met de president van Colombia de Feria Internacional del Libro de Bogotá (FILBo). Het is een van de grootste boekenbeurzen van Latijns-Amerika en trekt jaarlijks ruim 500.000 bezoekers uit de regio.

De prinses verricht aansluitend, in aanwezigheid van de Colombiaanse president, de opening van het Nederlandse paviljoen op de FILBo. Nederland is dit jaar gastland van de internationale boekenbeurs van Bogotá.

Het thema van de boekenbeurs als geheel is Paz (Vrede). Dat is een verwijzing naar het vredesakkoord dat de Colombiaanse regering hoopt te sluiten met de rebellenbeweging FARC. In het Nederlandse paviljoen wordt vanwege dit thema een tentoonstelling over Anne Frank ingericht.

Prinses Laurentien spreekt op de beurs ook met een handelsmissie van een groep bedrijven uit de creatieve industrie uit Nederland, Aruba en Curaçao. De handelsmissie wil onderzoeken in hoeverre er kansen zijn op de Colombiaanse markt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: