BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mary toch naar Burkina Faso

Kroonprinses Mary van Denemarken brengt woensdag en donderdag alsnog een tweedaags bezoek aan Burkina Faso. Ze is er samen met de Deense minister van Buitenlandse Zaken Kristian Jensen, meldt het Deense hof.

In januari werd deze reis van de Deense kroonprinses voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de terreuraanval in de hoofdstad Ouagadougou.

Met het werkbezoek besteedt Mary aandacht aan de gezondheid en rechten van vrouwen en de positieve democratische ontwikkeling van het West-Afrikaanse land. Ze ontmoet politici en organisaties die zich bezighouden met gendergelijkheid, moedersterfte en kinderhuwelijken.

Op het programma staat ook een ontmoeting met de president van Burkina Faso en leden van de regering.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: