BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Sarah Ferguson: 'Elizabeth is grote voorbeeld'

Sarah Ferguson heeft in een interview met het Australische televisieprogramma Ten Eyewitness News haar voormalige schoonmoeder koningin Elizabeth genoemd als haar grootste voorbeeld. "Als je het geluk hebt met haar te kunnen praten weet je dat alles goed komt", aldus de hertogin van York, die voor het eerst in dertien jaar weer in Australië is.

'Fergie', moeder van de prinsessen Eugenie en Beatrice en ex-vrouw van prins Andrew, is door haar zus gevraagd om te spreken op de Macquarie Graduate School of Management. Die toespraak is al redelijk vroeg in de ochtend. "Ik moet al om half zeven opstaan om me voor te bereiden. Mijn zus is zeker vergeten dat ik een wilde roodharige ben, en normaal gesproken op dat tijdstip pas thuis kom uit de club", grapte Sarah.

Onderwerp van haar rede is de rol van vrouwen op leiderschapsposities. "Ik weet dat de meeste vrouwen dertig procent minder betaald krijgen dan mannen en dat begrijp ik werkelijk niet. Ik heb geprobeerd dat te aanvaarden, maar het maakt me erg boos."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: