BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Shirley Bassey treedt op voor koningin Elizabeth

Take That-zanger Gary Barlow, zangeres Shirley Bassey (79) en James Blunt zijn toegevoegd aan de rij artiesten die op 15 mei optreden tijdens de show ter ere van de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth. Dit meldt de website OfficialCharts.com.

Van popzangeres Kylie Minogue, tenor Andrea Bocelli, operazangeres Katherine Jenkins en singer-songwriter Jess Glynne was al bekend dat ze optreden tijdens het feest in het Home Park op Windsor Castle. Aan de show doen ook 900 paarden en 1500 ruiters mee. Ze beelden het levensverhaal van Elizabeth uit, vanaf haar geboorte in 1926 tot aan de oorlogsjaren, de kroning en de ruim zestig regeringsjaren daarna. Van over de hele wereld treden allerlei muziek-, leger-, theater- en dansgezelschappen op.

Koningin Elizabeth is zelf aanwezig tijdens het evenement. De commerciële Britse zender ITV doet verslag van de festiviteiten. De presentatie is in handen van de Britse televisiepresentatoren en acteurs Anthony McPartlin en Declan Donnelly, in eigen land beter bekend als Ant en Dec.

Gary Barlow nam in 2012 een album op ter ere van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth. Gary kreeg daarbij koninklijke hulp. Prins Harry speelt namelijk tamboerijn op het nummer Sing. Gary Barlow organiseerde ook het jubileumconcert toen Elizabeth zestig jaar op de troon zat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: