BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Toeristen herkennen koningin Elizabeth niet

Ze mag dan wereldberoemd zijn, ook koningin Elizabeth wordt niet altijd herkend. Haar voormalige beveiligingsfunctionaris Richard Griffin vertelt in The Times een anekdote dat ze door een groep Amerikaanse toeristen werd aangesproken in de buurt van haar Schotse zomerresidentie Balmoral Castle bij Aberdeen.

Griffin vertelt dat de Amerikanen de vorstin, gekleed in een tweedjas en getooid met een hoofddoek, vroegen of ze in de buurt woonde. Ze antwoordde dat ze een huis had ''niet ver hiervandaan". De groep toeristen wilde daarna weten of ze de koningin weleens had ontmoet. Elizabeth antwoordde ontkennend, maar wees daarna naar Griffin en zei: ''Maar hij wel."

Griffin, die meer dan dertig jaar met de Britse koningin werkte, zegt dat de toeristen vervolgens verder trokken zonder te beseffen wie ze net hadden ontmoet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: