BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Van Vollenhoven wil onderzoek naar Dupont

Pieter van Vollenhoven vindt het verontrustend dat nooit is ingegrepen bij het Dordtse bedrijf Dupont. De voormalige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) pleitte maandagavond in EenVandaag voor een onderzoek naar de rol van de voormalige Arbeidsinspectie bij de lycrafabriek van Dupont.

Vrouwen die daar hebben gewerkt, kregen ernstige zwangerschapsproblemen of vruchtbaarheidsproblemen. "Er kan altijd iets fout gaan bij de inspectie, maar niet tientallen jaren lang", aldus Van Vollenhoven. Er is volgens hem te lang bezuinigd op de inspectie.

"Veiligheid is een kerntaak van de overheid, maar we willen tegelijkertijd geen betutteling van de overheid. Vervolgens wordt er bezuinigd en hier zie je dan wat de gevolgen zijn", zei Van Vollenhoven, tegenwoordig onder meer voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: