BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Veiligheidsexperts: Bezoek Kate en William aan India gevaarlijk

Prins William en hertogin Catherine gaan volgende week op reis naar India. Hier zouden ze echter groot gevaar lopen. Volgens The Sun jaagt de Indiase politie op een groep jihadstrijders die van plan is een aanslag te plegen, vlak voor het bezoek van William en Kate. Britse veiligheidsexperts roepen het paar in de boulevardkrant op hun reis af te gelasten. "Het is het risico niet waard."

William en Kate beginnen zondag aan hun zesdaagse bezoek. Naast een bezoek aan de Taj Mahal staan onder meer een ontmoeting met Bollywood-sterren en een bezoek aan een nationaal park op de agenda. Ook wonen de prins en zijn echtgenote een feest bij ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth.

Pittig eten

Een veel minder dreigend maar ander probleem is dat prins William niet zo'n fan is van pittig eten. "Kate vertelde dat ze dol is op Indiaas eten, maar William zei moeite te hebben met de vele kruiden", vertelde een model dat woensdag op Kensington Palace een ontmoeting had met het paar. Ter voorbereiding op hun reis spraken William en Kate met jongeren uit India en Bhutan die in Groot-Brittannië wonen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: