BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: William en Kate vijf jaar getrouwd

Prins William en zijn vrouw Catherine vieren vrijdag hun vijfjarige huwelijksjubileum. Op 29 april 2011 gaven ze elkaar het jawoord in de kerk Westminster Abbey in Londen, waarna ze het publiek vanaf het balkon van Buckingham Palace op een zoen trakteerden.

Na de plechtigheid op 29 april werd het bruidspaar toegejuicht door naar schatting een miljoen mensen in Londen. Er waren meer dan vijfduizend straatfeesten in heel het land georganiseerd.

William en Kate leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Na hun huwelijk in 2011 kregen zij van Williams oma koningin Elizabeth de titel hertog en hertogin van Cambridge.

Twee jaar later, op 22 juni 2013, werd hun zoon George geboren. Vorig jaar kreeg het paar er een tweede kindje bij. Op 2 mei werd Charlotte geboren.

Bekijk de hoogtepunten van het huwelijk van prins William en Catherine.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: