BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate poseren op 'Diana-bankje' bij Taj Mahal

Prins William is zaterdag in de voetsporen van zijn moeder Diana getreden. Met zijn echtgenote Catherine poseerde de Britse prins op het marmeren bankje voor de Taj Mahal. Diana nam 24 jaar geleden plaats op hetzelfde bankje.

William liet voor vertrek naar India al weten uit te kijken naar zijn bezoek aan het wereldberoemde grafmonument. De prins liet weten graag 'nieuwe herinneringen' te maken bij het monument van de liefde.

Diana poseerde in 1992 in haar eentje voor de Taj Mahal. Haar echtgenoot prins Charles liet het bezoek aan het monument schieten om de dag door te brengen met zakenlui. De foto van Diana in haar eentje werd symbool van het stukgelopen huwelijk van Charles en Diana. De marmeren zitplaats voor de Taj Mahal wordt sindsdien ook wel het Diana-bankje genoemd.

Prins William vond de laatste dag van zijn reis door India en Bhutan romantisch, vertelde hij aan de gids die de rondleiding verzorgde. "Het is een prachtige plek, het ontwerp is verbluffend", zei William tegen de aanwezige journalisten. "Het is geweldig om meer te leren over de romantiek van het gebouw en de werkelijk prachtige architectuur", vulde Kate hem aan.

Met het bezoek aan de Taj Mahal sloten William en Kate hun reis door India en Bhutan zaterdag af.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: