BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William noemt grootmoeder Elizabeth 'The boss'

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben maandagavond in New Delhi alvast een voorschot genomen op de viering van de negentigste verjaardag van Williams grootmoeder koningin Elizabeth. Die is over tien dagen jarig, maar in de Indiase hoofdstad werd in de tuin van de residentie van de Britse ambassadeur reeds gefeest.

Eregasten bij de ontvangst waren uiteraard de hertog en hertogin van Cambridge, zoals de officiële titel van William en 'Kate', luidt. Genodigden was op het hart gedrukt geen foto's te maken, maar veel gasten konden de verleiding niet weerstaan, meldde de Hindustan Times in een verslag van de receptie. Geduld was ook nodig: het duurde wel anderhalf uur voor handen konden worden geschud met de koninklijke bezoekers.

William hield een korte toespraak waarin hij benadrukte aanwezig te zijn als vertegenwoordiger van de koningin. "Ze mag dan mijn grootmoeder zijn, ze is zeker ook 'The Boss'", aldus de prins, waarna hij een boodschap van Elizabeth voorlas, die sprak van de voortdurende vriendschap, gedeelde cultuur en de vele mogelijkheden om met elkaar zaken te doen. "Nu kan ik 'granny' zeggen dat ik mijn plicht heb gedaan", besloot William.

William en Kate waren eerder op de dag vanuit Mumbai in de Indiase hoofdstad aangekomen. Bij India Gate herdachten ze Indiase militairen en ook werd eer betoond aan India's 'founding father' Mahatma Gandhi.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: