BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse prinses Sofia bevallen van eerste kindje

De Zweedse prinses Sofia heeft dinsdagavond om 18.25 uur het leven geschonken aan een gezonde baby. De kersverse vader prins Carl Philip maakte later op de avond zelf aan de pers bekend dat ze de trotse ouders zijn geworden van een zoon.

Prins Carl Philip was aanwezig bij de bevalling in het Danderyd Ziekenhuis, net buiten Stockholm. Het prinsje weegt 3595 gram en is 49 cm lang. Moeder en kind maken het goed, aldus het Zweedse hof. De naam en titels van het prinsje worden donderdag onthuld door koning Carl XVI Gustaf.

Sofia (31) trouwde op 13 juni vorig jaar in Stockholm met Carl Philip (36) en werd bij haar huwelijk prinses van Zweden en hertogin van Värmland. Vier maanden later werd de zwangerschap aangekondigd.

Bron: ANP