BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Chocolade en streekproducten voor Abdullah

Tijdens de slotdag van zijn staatsbezoek aan België kreeg de Jordaanse koning Abdullah II lekkernijen in Brugge. Samen met zijn echtgenote koningin Rania tekende hij het Guldenboek in het stadhuis en bezocht hij in gezelschap van koning Filip en koningin Mathilde de residentie van de gouverneur.

Zowel op de Vismarkt als de Grote Markt was er heel wat belangstelling voor de twee vorstenparen. Op het stadhuis werden ze hartelijk ontvangen door burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt. Hij had een katoenen kunstwerk en chocolade van Dominique Persoone voor de Jordaanse koning en koningin.

Daarna trok het gezelschap van het stadhuis over de Grote Markt naar de residentie van gouverneur Carl Decaluwé. Een fanfare uit Jordanië speelde live muziek tijdens de wandeling over het marktpleint. Bij de gouverneur maakten de vorstenparen kennis met de gedeputeerden van de provincie. Voor de Jordaanse majesteit was er een mand met streekproducten. Ze kregen ook een keramische kom, gemaakt door Tine Deweerdt.

Bron: ANP