BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth geniet van paardenshow

Koningin Elizabeth genoot vrijdag van de Royal Windsor Horse Show, waar tal van paardensportdisciplines aan bod komen. Koningin Elizabeth en prins Philip en andere leden van de koninklijke familie mengen zich regelmatig onder de toeschouwers.

Donderdag viel nog een van haar eigen raspaarden in de prijzen. Elizabeth won een tegoedbon van zeventig pond (bijna negentig euro) van supermarkt Tesco.

Koningin Elizabeth is al haar leven lang groot liefhebber van paardrijden. De negentigjarige vorstin rijdt nog steeds, fokt paarden en bezoekt geregeld rennen.

In Windsor wordt de komende dagen de negentigste verjaardag van Elizabeth groots gevierd. Vier avonden lang staat een grote muzikale paardenshow op het programma, waaraan 1500 man en 900 paarden deelnemen. Zondagavond woont de koningin de show bij. Dan is er ook een groot concert ter ere van haar verjaardag. Onder anderen Kylie Minogue, Gary Barlow en Shirley Bassey treden op.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: