BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en dochter Sofia zien Real Madrid winnen

De Spaanse koning Felipe kan op 28 mei in Milaan geen clubdas dragen. Daar spelen die dag Real en Atlético Madrid tegen elkaar in de finale van de Champions League. De koning mag natuurlijk geen voorkeur uitspreken, maar wint hoe dan ook.

Het is voor de tweede keer dat beide topclubs uit de Spaanse hoofdstad tegenover elkaar staan in de belangrijkste voetbalfinale van Europa. In 2014 in Lissabon won de 'Koninklijke' na verlenging met 4-1 van de stadgenoot. Beide teams zijn op dit moment ook nog verwikkeld in een spannende strijd om het landskampioenschap, samen overigens met eeuwige rivaal Barcelona.

Dochters mee naar wedstrijd

Koning Felipe heeft zijn neutraliteit al bewaard door beide thuiswedstrijden in de halve finales van de Champions League bij te wonen. Vorige week nam hij oudste dochter Leonor mee naar het duel tussen Atlético en Bayern München en woensdagavond mocht dochter Sofía met haar vader mee naar de uiteindelijk door Real Madrid gewonnen wedstrijd tegen Manchester City.

Op 22 mei heeft de sportgekke koning in Madrid nog een voetbalpartij op de agenda staan: de finale om de Spaanse beker tussen Barcelona en Sevilla. De koning reikt dan aan de winnaar de 'Copa del Rey' uit, de Koningsbeker.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: