BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Grote muzikale paardenshow voor Elizabeth

Koningin Elizabeth kreeg zondagavond een grote muzikale verjaardagsshow aangeboden, met niet minder dan 1500 deelnemers en maar liefst 900 paarden. De show op het terrein van Windsor Castle is sinds donderdag al drie avonden gehouden, maar voor het sluitstuk, wordt alles uit de kast gehaald omdat de vorstin er zelf bij is.

Het spektakelstuk maakt onderdeel uit van de uitgebreide viering van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. Vorige maand, op de eigenlijke dag 21 april, waren er al festiviteiten, maar nu is het groots aangepakt. De show wordt gepresenteerd door het populaire duo Art & Dec, die vrijdag al met hun echtgenotes op Windsor werden ontvangen voor een kennismakingsgesprek met de Queen.

Levensverhaal van Elizabeth

In de voorstelling wordt in grote lijnen het levensverhaal van Elizabeth verteld, met muziek en dus heel veel paarden dankzij deelname van bereden troepen uit onder meer Fiji, Oman, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dame Helen Mirren, Imelda Staunton en Jim Carter spelen een rol, en de zangers Kylie Minogue, Gary Barlow, Alfie Boe en Beverley Knight treden op.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: