BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry voelt zich voor altijd verbonden met Brits leger

Prins Harry zal zich door zijn diensttijd altijd verbonden voelen met het Britse leger. "Ik heb tien jaar lang hetzelfde uniform gedragen. Wat hen betreft, ben ik een van hen", aldus de prins in een documentaire van Nick Knowles die maandag wordt uitgezonden door de BBC. "Je deelt iets unieks met elkaar."

Aanleiding voor de documentaire zijn de Invictus Games, speciale wedstrijden voor militairen die invalide zijn geraakt. Het evenement, dat wat weg heeft van de Paralympische Spelen, wordt komende week voor de tweede keer gehouden. Volgens Harry, die aan de wieg stond van de sportwedstrijden, zijn de Invictus Games 'de kans om iets terug te doen'. Aan het evenement, dit jaar in Orlando, doen meer dan vijfhonderd atleten mee uit vijftien verschillende landen.

Overigens is de prins al bezig met de volgende editie die volgend jaar in Toronto plaatsheeft. Maandag vindt in de Canadese stad een ceremonie plaats om de aanloop naar het evenement af te trappen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: